VIATGE A CAVALL

LA RUTA DEL CÍSTER

.................................................................................................


Una forma genuïna d’acostar-se als monestirs de Vallbona, Poblet i Santes Creus

Partint de l’altiplà de la Segarra, farem un viatge a cavall que recorre en quatre dies els monestirs cisctercencs més emblemàtics de la Catalunya Nova i d’altres nuclis i monuments medievals de les comarques de l’Urgell, la Conca de Barberà i l’Alt Camp. Fundats el segle XII, els monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona són també el panteó de nombrosos reis i reines de la dinastia catalana.

Pensat per a dos o tres (màxim quatre) persones, amb o sense experiència, i cavalcant tranquil.lament una mitjana de sis hores diàries, en aquest viatge de 120 quilòmetres travessem bona part de les terres conquerides pels comtes catalans que després van cedir als monjos cistercencs, templers i hospitalers.  Dinem sempre en ruta, i ens allotgem i recuperem forces, en companyia dels cavalls, en cases rurals genuïnes i acollidores.

Lleugers d’equipatge (tot allò que us càpiga en unes alforges), pretenem ficar-nos dins la pell dels antics cavallers per fer un autèntic viatge al passat.

 

Aquí pots veure el mapa del viatge

 
DIA 1:
l’Ametlla de Segarra – Segura – Conesa - Rocafort de Queralt – Montbrió de la Marca – el Pont d’Armentera (35 km)
Sortim de Cal Perelló en direcció al Balneari de Vallfogona, i d’aquí, cap a Segura, Conesa i Rocafort de Queralt. Aquí enllacem amb el GR 175 en direcció a Montbrió de la Marca, on ens aturem a migdia a fer un picnic i descansar. A la tarda iniciem la llarga travessa de la serra de Comaverd (900 m) que ens portarà fins al Pont d’Armentera, on soparem i farem nit a la casa rural i centre hípic Mas Aragó, a cinc quilòmetres del monestir de Santes Creus.
DIA 2: 
el Pont d’Armentera – SANTES CREUS – el Pla de Santa Maria – Figuerola – Montblanc – les Masies de Poblet (34 km)
Després d’esmorzar visitarem el monestir de Santes Creus, l’únic dels tres cenobis que no té vida monàstica actualment. En acabat continuarem pel GR 175 fins al Pla de Santa Maria, en direcció a Montblanc, on arribarem després de passar per Figuerola del Camp (on ens aturarem a dinar) i Prenafeta. Un cop a la vila ducal farem cap a les Masies de Poblet, on soparem i dormirem a l’hotel rural Font de l’Oca, un petit paradís als peus del bosc de Poblet.
DIA 3: 
les Masies – POBLET – Castell de Milmanda – Montblanquet – els Omells de Na Gaia (28 km)

A primera hora del matí, havent esmorzat, visitarem el monestir de Poblet, el conjunt cistercenc més important d’Europa, declarat Patrimoni de la Humanitat. En acabar la visita marxarem pel camí de Milmanda i, després de salvar els obstacles del segle XX, ens adreçarem al nord en direcció a la serra del Tallat enllaçant un altre cop amb el GR 175. Després de fer un mos a migdia i descansar una estona, arribarem a Montblanquet, un poblet de postal que ens dóna la benvinguda a l’altiplà segarrenc. Uns pocs quilòmetres més enllà, els Omells de Na Gaia ens acull per sopar i fer-hi nit, a la casa rural Ca l’Amorós.

 

DIA 4: 

els Omells – VALLBONA DE LES MONGES – Rocafort – Nalec – Ciutadilla – VALLSANTA – Guimerà - l’Ametlla de Segarra (23 kms)

Després d’esmorzar sortim dels Omells en direcció a Vallbona de les Monges, on visitarem el Monestir de Santa Maria de Vallbona, habitat ininterrompudament per una comunitat de monges des de fa 900 anys i enclavat al bell mig de la vila des del segle XIV, en què el poble va ser construït per embolcallar-lo. Després de la visita continuarem en direcció a Rocafort i Nalec, a la Vall del riu Corb, on farem una aturada per dinar i descansar. A la tarda seguirem el riu Corb fins a trobar les restes del monestir de Vallsanta, gairebé a les portes de la vila medieval de Guimerà, que serà l’últim poble que travessarem abans d’arribar a l’Ametlla, on acabarem aquest viatge al passat.

 

Preu per persona 600 €. 
Inclou allotjament, manutenció de genets i cavalls i assegurança. No inclouen begudes ni ticket d’entrada als monestirs.
Les dates de sortida sempre són obertes, però preferentment qualsevol dilluns, des del mes de març fins al mes de desembre.
Aquest viatge també es pot fer amb cavall propi.

Més informació i reserves

 

 

 

 

 

Related Links